Festivalul Desculți

ÎNTÂLNIREA DESCULȚI 2019 – HOMECOMING 11-13 OCTOMBRIE 2019

Toate sesiunile întâlnirii DESCULȚI – HOMECOMING se transmit LIVE pe această pagină

“Desculti” Romanian-Homecoming Editia 2019, unde Pasiunea este inaintea performantei, si inspirarea inaintea impresionarii. Viteza si inaltimea zborului, ca si in editiile precedente, va fi determinata de starea spirituala a zburatorilor si de greutatea bagajelor pe care le poarta in ascuns. Pentru a evita raul de zbor, Dr. Pavel Saul recomanda leacul, Colseni 3:8-10. S-a constatat ca efectul suplimentar a leacului produce o crestere in profunzime a bucuriei si a relatiilor. Am intrat in posesia istructiunilor tehinice si regulile, zborului din 11-12-13 oct 2013, pe care le publicam mai jos in varianta”cantatoare.”: Doamne, Domni si Domnisoare! La “Desculti”, la sarbatoare, “Regulile directoare” Sant din coada sunatoare. Mai usoare la-nvatzat Si iute la digerat! Va poftesc cu plecaciune Sa platiti atentiune: La cantat si la vorbit. Totul este cantarit. 1. La cantare, strofe-s trei Si le canti pe care vrei. 2. Cinci minute-s la vorbire Dupa care-i … o “Oprire !” (De ti-e vorba inspirata Te mai ascultam o data.) 3. Marturia fiindca-i “asu”… Poate ca, ascundem ceasu! Numai dulce partasia Lauda si bucuria, Sant mereu nelimitate Si nicicand indestulate. La Post Sscriptum,.. un ecou ! Nimenea nu face Show !

PROGRAMELE DESCULTI SE TRANSMIT PE ACEASTA PAGINA ASTFEL:

Programul transmisiilor la Desculti.

​-Vineri 7:00 PM (ET) Hickory / Sâmbătă 2:00 AM​ (RO)
​-Sămbătă 10:00 AM (ET) Hickory / Sâmbătă 6:00 PM (RO) Cu pauze între 3 sesiuni. Sesiunea Tinerilor este sesiunea 2 respectiv de la 3 PM (ET) Hickory / 10 PM (RO)
-Duminica 10:00 AM (ET) – Hickory​ / Duminica 5 PM (RO)

DESCULTI 2019, Reluări

Sesiunea 5 – Reluare

Sesiunea 4 – Reluare

Sesiunea 3 – Reluare

Sesiunea 2 – Reluare

Sesiunea 1 – Reluare

DESCULTI 2018

DESCULTI 2017
Desculti 2017 – Sesiunea 5, Serviciul de Duminica

Desculti 2017 – Sesiunea 4

Desculti 2017 – Sesiunea 3

Desculti 2017 – Sesiunea 2

Desculti 2017 – Sesiunea 1

|
|
|
_____________________________________________________________

DESCULTI 2016
Desculti 2016 – Serviciul de Duminică

Desculti 2016 – Serviciul de Sâmbătă, sesiunea a 3-a

Desculti 2016 – Serviciul de Sâmbătă, sesiunea a 2-a

Desculti 2016 – Serviciul tinerilor

Interviu cu organizatorii festivalului DESCULTI

|
|
|
_____________________________________________________________

DESCULTI 2015
Festivalul DESCULTI 2015, Duminica

Festivalul DESCULTI 2015, Simbata, Partea a 3-a

Festivalul DESCULTI 2015, Simbata, Partea a 2-a

Festivalul DESCULTI 2015, Simbata, Prima parte

Festivalul DESCULTI 2015, Vineri, Partea a 2-a

Festivalul DESCULTI 2015, Vineri, Prima parte

|
|
|
_____________________________________________________________

DESCULTI 2014 PROGRAMELE IN RELUARE
DESCULTI 2014 Programul de Duminica

DESCULTI 2014 Programul de Simbata, Partea a 3-a

DESCULTI 2014 Programul de Simbata, Partea a 2-a

DESCULTI 2014 Programul de Simbata, Prima parte

DESCULTI 2014 Programul de Vineri, Partea a 2-a

DESCULTI 2014 Programul de Vineri, Prima parte

|
|
|
_____________________________________________________________

Descllti 2013 Programe in reluare:

Programul de Duminica, înregistrare

Programul de Sîmbătă, partea a 3-a, înregistrare

Programul de Sîmbătă, partea a 2-a, înregistrare

Programul de Sîmbătă, prima parte, înregistrare

Programul de Vineri, înregistrare

“Desculţi”- SĂRBĂTOAREA  – cântării

“Sărbătoarea este sentimentul luminos al împărtăşirii tuturor din acelaşi sens”

“Sărbătoarea este modul de viaţă al crestinului (RicharFoaster)

Sărbătoarea  este: ” întâlnirea comunităţii cu Dumnezeu”,  ea presupune o  disciplinare exterioară şi interioară, o stare a inimii şi minţii, o determinare a voinţei.  Sărbătoarea este o ridicare deasupra rutinei şi a obişnuitului cotidian. Sărbătoarea creştină este şi trebuie să fie un exerciţiu duhovniceasc; grecii numeau sărbătoarea cu acelaşi nume cu care numeau şi dragostea: AGAPE.

S-au suit …la praznic …(Ioan7:13 ). În sens spiritual, sărbătoare presupune o anumită altitudine şi atitudine, trebuie să urci, să te înalţi, să depăşeşti obişnuitul să te ridici deasupra rutinei, să te angajezi, să pui mana pe lopată “să cureti aria”, să anticipezi, să savurezi şi să te scufunzi în bucuria sărbătorii.

 

 

Filosofia întâlnirilor” desculţi”-homecoming:

  1. Retragerea din centru: Orice mişcare sau activitate care se roteşte în jurul omului va sfârşi curând in faliment, din cauza forţelor centrifuge inevitabile pe care omul le induce. Singurul care poate sta în mijloc este Acela care “le-a arătat mâinile şi coasta străpunse”. Iată de ce descurajăm continuu orice tendinţă de ”show”, pentru a menţine un sentiment de participare colectivă maximă.
  2. Pământul  cântărilor Domnului: Unul dintre lucrurile de la care nu abdicăm este că nu putem cânta ”Cântările Domnului pe pământ străin”. Pământul cântării este “inima bună” de aceea insistăm asupra neînstrăinării pământului cântării, prin orice fel de necurăţie şi netrăire în lumină.
    3. Inspirarea altora şi nu impresionarea lor: Ce ţintim noi cu adevărat când cântăm? Pentrucă totul este despre intenţie şi gândurile ascunse ale inimii.
  3. Pasiunea trebuie să fie înaintea performanţei. 

Cântarea de laudă trebuie să fie mai întâi de toate despre inimă şi nu despre estetică sau performanţă.

 

Sărbătoarea este prin definiţie, ieşirea din cotidian, din rutină, din obişnuit;  sărbătoarea este o întoarcere la Izvor, la începuturi, la valori. Toate lucrurile chiar şi cele “sfinte” au tendinţa să devină obişnuintă, să îşi piardă semnificaţia …ajungând în final proteze, clişee, limbaj de lemn.

Dumnezeu a rânduit în vechime sărbătoarea cu o ritmicitate precisă în viaţa lui Israel,  iar apostolii au preluat şi transmis bisericii practica sărbătorii, tocmai pentru a face posibilă o redescoperire şi adâncire continuă a vieţii, a simbolurilor, a drumului spre Dumnezeu.

 

Cântarea a fost şi este modul cel mai înalt de laudă. Cântarea nu tinde să înlocuiască predicarea ci ea pregăteşte calea pentru aceasta în adunările de astăzi.

Întâlnirile Desculţi nu se vor modele de închinare, ci un mod de revigorare a elanului şi a implicării în adunarea locală.

 

Ieşirea din rutină dă un sentiment de libertate şi noutate. Participarea colectivă la cântare şi inchinare, mărturisirea unor experimentări personale ale Harului, precum şi meditaţiile condensate din Cuvânt, ţin treaz interesul şi implicarea personală. Sărbătoarea, stimulează sau mai bine trebuie să stimuleze relaţia individului cu Cristos.

 

Ideea întâlnirilor” Desculţi” Homecoming, este lauda complectă: cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată mintea. Cineva a observat că Mântuitorul, citând din cartea Deuteronom, cea mai mare poruncă,  schimbă un cuvânt- în loc de “cu toată puterea” zice” tot cugetul (mintea)” este aici o dimensiune intelectuală a dragostei?  Pavel cânta cu inima şi mintea (1Corinteni 14:15) aceasta este Cântarea completă.

“Desculţi“ Homecoming, o sărbătoare în cinstea Domnului”, aduce la cântare toate generaţiile. Adunarea creştină  care nu adună împreună copii, părinţi si bunici este o aberaţie (s-au experimentat in ţară biserici numai de tineri, etc.)

La întâlnirea “Desculţi”Homecoming, se accentuează cântarea în comun,

( fără a  exculde nici un alt mod ) în defavoare oricărui alt fel de cântare. De asemenea, urmărim salvarea imnelor creştine, dar şi promovarea muzicii noi.  Povestirea experienţelor spirituale, este direcţionată la zidirea,  consolidarea, şi maturizarea vieţii creştine , a participanţilor.

 

Discursul transmite doar o informaţie, care nu este întodeauna o comunicare reală. Comunicarea reală presupune o cale indirectă, care este intreaga atmosferă pe care vorbitorul o crează atunci când el mărturiseşte, adică spune o istorie şi nu doar ţine un discurs.

Entuziasmul, căldura, smerenia şi convingerea, sunt elemente esenţiale în Comunicare.

Mesajul scurt şi “şocant” este o strategie, prin care urmărim ieşirea din automatismul “limbajului de lemn” care oboseşte mintea.

Nu este nici uşor şi nici simplu,  să prefaci ” litera” într-un Izvor Viu care “să ţâşnească”. Aceasta presupune încălzirea ideilor la foc personal până la punctul, obligatoriu, în care ideile entuziasmează mai întâi vorbitorul  însăşi, pentru că dacă vorbitorul nu reuşeşte el insuşi să se entuziasmeze, şansele de a entuziasma ascultătorii sunt inexistente.

 

“Simplitatea  este diferenţa între: inspirare ori  impresionare,  elegant ori elaborat;  de clasă ori comun;  destul ori prea mult;  concentrat ori diluat;  comunicare ori confuzie; “Economia de cuvinte amestecată cu calitatea gândirii legate cu subtitlitatea expresiei. O practică greu de definit, de reţinere, a nu spune tot a lăsa anumite lucruri să le descopere  ascultătorul’. (C.Swindoll)